Trag divljači

Jugoslavija, 1979. godine.

JUGOSLAV je ambiciozni reporter u državi koja strogo kontroliše medije i ostavlja malo prostora za istraživa čko novinarstvo.

BLAGOJE je pukovnik UDBE pred penzijom, skrhan zdravstvenim problemima.

Putevi im se ukrštaju kada svirepo ubistvo potrese varošicu u Srbiji. Obojica odlaze da istraže slučaj, iz različitih pobuda.

živopisnom ambijentu, Jugoslav upoznaje Blagojevu decu, sina ALJOŠU, disidenta-pustinjaka, ćerku SONJU, udovicu žrtve zločina i lokalnu femme fatale. Jugoslav ulazi u vezu sa Sonjom, što mu remeti moć rasuđivanja u već burnoj situaciji. Zadirući dublje u istragu, otkriva čitavu riznicu mračnih tajni, te intimnih i političkih izdaja u koje je umešana Blagojeva porodica. Tragajući za izazovnom pričom, Jugoslav nailazi na komunisti čko Srce tame.

O projektu su rekli

Film bavi se pitanjima opravdanosti zločina i ubistva, pitanjem pokajanja, pitanjem osvete, pitanjem pravde, istine, otkrivanja mračnih tajni, vere u ideale i u postojanje ideala uopšte.”

Nenad Pavlović

Reditelj

Scenario je innspirisan prozom Živojina Pavlovića, u režiji njegovog sina Nenada Pavlovića, bio je više nego dovoljan razlog da se kao producent zainteresujem za ovaj projekat. Filmovi Živojina Pavlovića su imali presudan uticaj na moju odluku da se profesionalno bavim filmom.”
Miloš Avramović

Producent

Dobila sam na čitanje uzbudljiv scenario koji ispod priče od protestima 68. godine, i jedne porodične drame, ulazi duboko u intimu nasilja, samodestrukcije i užasa sakrivenih duboko u balkanskim jamama. Ispred producentske kuce Režim, odlučili smo da preuzmemo projekat ubeđeni da je tema filma važna regionu koji se, kao i Srbija, i dalje bori sa demonima iz prošlosti.”

Tatjana Žeželj Gojković

Producent